Vasárnapi boltzár

Az élelmiszerboltok nem nyitnak ki sem a hét utolsó napján, sem pedig az azt követő hétfőn, így ideiglenesen visszatér a vasárnapi boltzár, ugyanis május 19-én kezdődik pünkösd, a karácsony és a húsvét melletti harmadik legfontosabb keresztény ünnep. A pünkösd 2024-ben május 19-20-ra esik és mindkét nap munkaszüneti nap, így az élelmiszerboltok is zárva tartanak majd – hivatkozott a mindmegette.hu oldalra a Mandiner.

A pünkösdi hosszú hétvégén egyedül szombaton lesznek nyitva a boltok, utána sem május 19-én, vasárnap, sem pedig május 20-án, hétfőn nem lehet majd vásárolni. Pünkösdkor zárva lesz a legtöbb üzletlánc, így az Aldi, a Lidl, a Tesco, az Auchan, a Spar, a Penny, a CBA és a Príma, a Coop és a Reál sem lesz nyitva két napon keresztül.

Az élelmiszerboltok május 18-án, szombaton a szokott nyitvatartás szerint várják a vásárlókat, de a kétnapos boltzár miatt a megszokottnál jóval nagyobb tömegre kell számítani a boltokban. Az üzletek május 21-én keddtől ismét a szokott rend szerint lesznek nyitva. A non-stop nyitva tartó éjjel-nappali üzletek május 19-20-án is nyitva lesznek – írják a portálon.

Elolvasom a cikket