Ukrán dróntámadást akadályozott meg az orosz hadsereg + VIDEÓ

A tárca szerda reggeli jelentésében közölte, hogy a terrorista támadásnak nevezett akcióban egy ukrán pilóta nélküli repülőgép vett részt, amelyet lelőttek.

Bár a pontos helyszínről nem közölt részleteket, a Mash Telegram csatorna arról számolt be, hogy a drónt a Volga jobb partján, Kazany városával szemben lévő Verhnyij Uszlon falu felett lőtték le. A Shot Telegram csatorna szemtanúkra hivatkozva arról számolt be, hogy a drón egy közeli, olajkitermelésre szakosodott ipari övezet felé tartott

Objektum doboz

Az oroszországi Tatár Köztársaság több mint 1000 kilométerre fekszik az ukrán határtól.

A dróntámadás miatt az orosz Szövetségi Légiközlekedési Ügynökség rövid időre felfüggesztette a tatárföldi Nyizsnyekamszk és Kazany repülőtereinek működését, repülésbiztonsági aggályokra hivatkozva. A korlátozások mintegy két órán át tartottak, ez idő alatt három gépet más repülőterekre irányítottak át – közölte az ügynökség.

Kedden Kazany adott otthont az „Oroszország – Iszlám világ: Kazany Fórum 2024” elnevezésű, az üzleti lehetőségek, a befektetések, a tudomány, a turizmus és a technológia népszerűsítésére összpontosító nagyszabású rendezvénynek.

Ukrajna rendszeresen indít dróntámadásokat orosz célpontok ellen, a közelmúltban számos csapás olajipari létesítményeket és polgári infrastruktúrát célzott. A CNN múlt havi jelentése szerint Ukrajna nagy hatótávolságú dróncsapásai közül sokat nyugati országok támogatnak, amelyek segítenek az UAV-k repülési útvonalainak feltérképezésében.

Elolvasom a cikket