Nem halasztották el a Hunter Biden elleni első büntetőper tárgyalásának időpontját

MH/MTI
2024. május 15. szerda. 8:38

Június 3-ig „mindenki el tudja végezni azt, amit szükséges elvégezni” – fogalmazott Maryellen Noreika bíró. Derek Hines ügyész a halasztás ellen érvelt, és azt mondta, hogy maga a vád „egyszerű ügy”. Abbe Lowell védőügyvéd azt mondta, hogy a június elejére kiírt tárgyalásig azért van kevés idő, mert ezzel egy időben az elnök fiával szemben Kaliforniában adóbűncselekmények vádjával indult eljárás tárgyalására is készülniük kell. Hunter Biden nem vett részt a bírósági meghallgatáson.

A Hunter Biden ellen Delaware államban felhozott szövetségi vád három pontból áll, amelyek között szerepel, hogy egy hivatalos nyilatkozatban hazudott a kábítószer használatáról, amikor 2018-ben lőfegyvert vásárolt. A vádirat szerint a fegyver 11 napig volt Hunter Biden birtokában, azt egy szeméttárolóba dobta ki.
Az amerikai törvények tiltják, hogy rendszeres kábítószer-használók fegyvert vásároljanak, és erről hivatalos iratban kell nyilatkozni. 2018-ban Joe Biden fia kábítószer-függőségben szenvedett.

Hunter Biden ügyvédei azt akarták elérni, hogy a Delaware államban indult per tárgyalását szeptemberre halassza el a bíró, aki szerint az ügy egy hétig tarthat. A kaliforniai per első tárgyalását az előzetes tervek szerint június végére írták ki.
A Hunter Biden elleni büntetőper példa nélküli az amerikai jog- és politikatörténetben abból a szempontból, hogy hivatalban lévő elnök gyermeke még sosem állt bíróság elé bűncselekmény vádjával.

Elolvasom a cikket