Kábítószer-használat miatt nagy bajba kerülhet Harry herceg

Hatalmas problémákkal nézhet szembe Harry herceg vízumának megújításával kapcsolatban az Egyesült Államokban – véli egy bevándorlási ügyekkel foglalkozó ügyvéd, aki azt követően nyilatkozott erről, hogy a herceget azzal vádolták meg, hogy hazudott amerikai vízumkérelmében, írja a parameter.sk.

Harry, Sussex hercege és felesége, Meghan Markle csaknem négy éve költözött Angliából Kaliforniába. A pár költözése nem sokkal azután történt, hogy lemondtak a vezető királyi dolgozói tisztségről, és pénzügyileg függetlenné váltak – írja a The Mirror.

Eközben a The Heritage Foundation jogi eljárást indított Harry ellen, miután a herceg Spare című memoárjában elismerte a kábítószer-használatot, memoárjában Harry részletezi a varázsgombák használatát és a marihuána szívását. Mivel az amerikai vízumhoz egy űrlapot kell kitölteni, amelyben a jelentkezőknek a drogokkal kapcsolatban is nyilatkozniuk kell, Harry feltételezhetően akkor ezt a szokását nem tűntette fel.

A szervezet úgy véli, hogy Harry kérelmében „hazudott” korábbi kábítószer-használatáról, és különleges bánásmódban részesült. Ezt az űrlapot jelenleg felülvizsgálják, és Carl Nichols washingtoni bíró irodájában van.

Charlotte Slocombe amerikai ügyvéd az Expressnek adott interjújában elárulta, hogy Harry a jövőben hatalmas problémákkal szembesülhet a jelentkezésével kapcsolatban, amennyiben a bíró úgy dönt, hogy a memoárja figyelembe vehető.

Elolvasom a cikket