Károly király szívszorító vallomást tett a betegségéről

Februárban jelentette be a Buckingham-palota, hogy Károly királynál rákot diagnosztizáltak. A betegségről nem sok információt árultak el, de annyit megosztottak, kemoterápián kell részt vennie az uralkodónak. A király már jobban van, visszatért a nyilvános eseményekhez, a legutóbbi látogatása után őszintén mesélt a betegségéről.

Károly király ezért viseli nehezen a betegségét

A Buckingham-palota nem adott bővebb felvilágosítást az uralkodó állapotáról, ennek ellenére Károly király egyre gyakrabban beszél a betegségéről a látogatásai során. A visszatérése után megjelent egy rákos betegekkel foglalkozó központban, ahol szóba elegyedett a betegekkel és az orvosokkal. Elárulta, hogy sokkolta a diagnózisa, és még rendszeresen kell kemoterápiára járnia.

Most Vilmos hercegnek adott egy katonai címet, ezért ellátogatott a Middle Wallopban található múzeumban, ahol beszélgetett pár veteránnal, és a betegsége is szóba került. Az egyik veterán később elárulta, hogy Károly király mit mesélt neki.

Megosztotta, hogy mivel korábban ő is rákkal küzdött, így beszéltek a betegségről. Elárulta az uralkodónak, a kemoterápia miatt elvesztette az ízlelését, mire Károly király felfedte, hogy ő is. Arról viszont nem beszélt, hogy ez visszatért-e.

Korábban Károly király még nem beszélt ennyire nyíltan a betegségéról, ám sokak szerint ez igazán példaértékű. A királyi családban bizonyos dolgokat mindig titokban tartottak, Károly király nyíltsága viszont nagyobb fókuszt adhat a rák elleni küzdelemnek és a szűrővizsgálatok fontosságának.

Elolvasom a cikket