Három éve segíti a covid miatt árván vagy félárván maradt gyermekeket a Regőczi Alapítvány

MH/ MTI
2024. május 15. szerda. 17:46
Frissítve: 2024. május 15. 17:47

Áder János és felesége, Herczegh Anita három évvel ezelőtt határozta el, hogy alapítványt hoz létre a koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradt gyermekek megsegítésére. Az eltelt idő alatt a feladat nem csökkent, inkább nőtt – közölte az alapítvány szerdán az MTI-vel.

A koronavírus-világjárvány okozta krízis egyre távolodik az emberektől. Sok család életében azonban most még inkább jelentkeznek a problémák, például azáltal, hogy a tartalékaik, ha voltak, mostanra elfogytak. Éppen ezért tartja fontosnak a Regőczi Alapítvány, hogy felhívja a figyelmet rájuk, és továbbra is a lehető legtöbb módon segítse a covidárvákat.
A covid elmúlt, de az árvaság örök, a gyermekeknek továbbra is szükségük van odafigyelésre, törődésre – idézi a közlemény Herczegh Anita, az alapítvány kuratóriumának elnöke szavait.

A Regőczi Alapítvány az adományoknak köszönhetően próbálja segíteni az árvákat, félárvákat és családjaikat. A világjárvány megmutatta: ha összefogásra van szükség, akkor lehet számítani a magyar emberekre. Azonban a figyelem az idő haladtával lankad, ezért fontos, hogy ne feledkezzünk el róluk. A jövőben is azon dolgozunk, hogy hosszú távon tudjuk őket segíteni. Minél több adakozót találjunk, és valamennyi rászorulót a lehető legnagyobb mértékben támogatni tudjunk – fogalmazott Herczegh Anita.

Alapítványi gondoskodásban 2021 óta több mint 1600, az ország különböző pontján élő gyermek, fiatal és családjuk részesülhetett. Az anyagi támogatáson túl mentális, lelki, jogi segítségnyújtással, kulturális- és sportprogramok közvetítésével, táboroztatással, üdültetéssel, a felajánlások és az igények összekötésével is foglalkoznak.

Az alapítvány idén először a személyi jövedelemadóból felajánlható egy százalékot is fogadni tudja. A Regőczi Alapítvány technikai száma, melyet a rendelkezésen fel kell tüntetni: 19302599-2-43. Továbbra is él a 13650-es adományvonal, amelynek segítségével akár egy telefonhívással, egy sms-sel bárki bárhonnan (kivéve Telenor-hálózat) 500 forinttal lehet támogatni a covidárvákat.

Az adományozás formáiról minden információ megtalálható a regoczialapitvany.hu honlapon.

Elolvasom a cikket