Trump öt ingadozó államban átvette a vezetést

A felmérés „tele van rossz hírekkel Biden számára, legyen szó abortuszról, gazdaságról, Gázáról és így tovább” – mondta Nate Cohn, a The New York Times vezető politikai elemzője.

„Trump ereje nagyrészt a fiatal, fekete és spanyolajkú szavazók körében elért eredményeknek köszönhető” – tette hozzá. A muszlim vagy arab amerikaiak is Trump javára fordultak a demokratáktól való „hatalmas disszidálás” során, amit elsősorban Biden támogatása vezérelt a Gáza elleni izraeli offenzíva mellett. A felmérés szerint a muszlim vagy közel-keleti/észak-afrikai (MENA) származású szavazók most 57% – 25%-ban Trumpot támogatják, 18%-uk bizonytalan; 2020-ban 56% támogatta Bident és csak 35% az akkori elnököt.

Cohn szerint a korábban Bident támogató, de most Trump felé forduló szavazók válaszai „tipikusak voltak: gazdaság, háborúk, bevándorlás” és „Biden-szkepticizmus”.

Az egyetlen kiugró eredmény Wisconsin volt, amely a tervek szerint júliusban ad otthont a republikánus konvenciónak, ahol Biden két ponttal tűnt előrébb.

Érdekesség, hogy Biden mind a hat ingadozó államot megnyerte a 2020-as választáson, amit Trump szabálytalanként vitatott. Ők ketten most egy novemberi visszavágóra készülnek, miután a nyári pártkongresszusokon hivatalosan is megerősítik jelöléseiket.

Elolvasom a cikket