Ismeretlen szerkezeteket fedeztek fel az egyiptomi piramisok alatt

Japán régészek geofizikai módszerekkel egy anomáliát, valamint egy L alakú tárgyat fedeztek fel. A szóban forgó terület a gízai Nagy Piramistól nyugatra található, és több kisebb temetőre oszlik. Az ott található masztabák, amelyek téglalap alaprajzú, csonka piramis alakú sírok, általában magas rangú személyek, köztük királyi családok tagjai számára készültek. Minden ilyen sír egy függőleges aknát tartalmaz, amely egy föld alatti kamrához vezet.

A leolvasások alapján a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy körülbelül két méter mélyen egy L alakú építmény található. Úgy tűnik, hogy ezt homokkal töltötték fel, és alagútként működhetett, amely még mélyebben elhelyezkedő szerkezetekhez vezetett. Erre a forgatókönyvre utalnának az észlelt anomáliák, amelyek 3,5 és 5 méter közötti mélységben találhatók. Érdekes módon a régészek még a 11 méteres mélységben is két meglepő mérési eredményt észleltek.

Minden bizonnyal van valami a gízai piramisok alatt, amiről a régészek nem tudtak. Az anomáliák főként 3,5 és 5 méter közötti mélységben fordulnak elő.

Ezek a lenyűgöző leletek megmutatják, hogy az ilyen látszólag jól tanulmányozott építmények mennyi rejtélyt rejthetnek magukban a tudósok számára. Maguk az érintettek is hangsúlyozzák, hogy egyelőre nem tudják megmondani, milyen anyagból készültek az anomáliát produkáló tárgyak. Ugyanakkor azt sugallják, hogy egy nagyméretű, mélyen a föld alatt elrejtett struktúráról lehet szó.

Elolvasom a cikket