Nemzetközi kutyatánc lesz Angyalföldön

A pünkösdi hosszú hétvégén húsz ország csaknem száz versenyzője utazik Magyarországra, hogy a világszinten is egyre népszerűbb dog dancing – azaz kutyatánc – sportban bemutassa tudását.

Különleges esemény várja az Angyalföldi Sportközpontban a hosszú hétvégén a kutyabarátokat. Mint a Magyar Ebtenyésztők Országos Szövetsége közösségi oldalán fölhívják a figyelmet, a dancing dog (kutyatánc) fesztivál részeként húsz ország csaknem száz versenyzője utazik hazánkba azért, hogy bemutassa tudását.

A német–holland–magyar bírók egyénileg és csapatban értékelik majd a versenyzőket, akik pénteken HTM (Heelwork to music) és szombaton freestyle kategóriában adják elő a kűröket. Minden országból, így hazánkból is négy-négy fős csapatok indulnak a megmérettetésen. Vasárnap rendezik a döntő napot, ahol a csehek, az angolok és svédek mellett Magyarország is esélyes a dobogós helyekre.

A világbajnokságon olyan magasan képzett és fegyelmezetten viselkedő ebek vesznek részt, hogy a sportcsarnok kivételt tett a verseny kedvéért, ugyanis oda egyéb esetben nem mehetnek be állatok – mondta az esemény kapcsán Kelecsényi Péter főszervező.

Elolvasom a cikket