Korrupciós vádak: Lengyelország lemondta a tárgyalásokat Ukrajnával

„Természetesen nem fogunk tárgyalásokat folytatni olyan személyekkel, akik ellen korrupciós vádakat emeltek” tette hozzá a miniszterhelyettes. Kolodziejczak nem nevezte meg a korrupcióval vádolt ukrán képviselők nevét.

A cikk emlékeztetett rá, hogy a gazdák tömeges tiltakozásai február 9-én kezdődtek Lengyelországban. A gazdák követelik az olcsó mezőgazdasági termékek Ukrajnából történő behozatalának korlátozását vagy teljes betiltását, a nemzeti állattenyésztés támogatásának megerősítését, és nemtetszésüket fejezik ki az Európai Unió Zöld stratégiájával kapcsolatban is, amely 2050-re nulla szén-dioxid-kibocsátást irányoz elő.

Május 7-én Katowicében a XVI. Európai Gazdasági Fórumon, ahol Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság vezetője és Donald Tusk lengyel miniszterelnök is jelen volt a gazdák tömeges tiltakozására került sor. A rendezvénynek otthont adó épület előtt a gazdák trágyával teli talicskákat és egy fekete koporsót állítottak ki, amely a lengyel mezőgazdasági termelők jelenlegi helyzetét szimbolizálta.

Elolvasom a cikket