III. Károly király végtelen haragra gerjedt

Egyáltalán nem örül Károly király annak, hogy Harry herceg és Meghan Markle Nigériába látogatott. Tom Quinn királyi szakértő szerint az uralkodó most azon töri a fejét, hogyan akadályozhatná meg, hogy a Nemzetközösség más országai meghívják őket.

III. Károly király komoly lépésekre kényszerült.

Sussex hercege és hercegnéje most fejezte be háromnapos nigériai körútját. A pár az Invictus Játékok népszerűsítése céljából látogatott az afrikai országba, Tom Quinn királyi szakértő pedig állítja, hogy az uralkodót feldühítette Harry és Meghan utazása, és mindent megtesz azért, hogy ez ne ismétlődjön meg.

III. Károly király szörnyen szorult helyzetben van – szívesen megfosztaná Meghant és Harryt a királyi címüktől, de attól tart, hogy ez bosszúállónak tűnne.

Másrészt meg kell találnia a módját, hogy megakadályozza Harry és Meghan jövőbeni utazásait más nemzetközösségi országokba. Ez lett most az első számú prioritása. Az uralkodó ugyanis attól tart, hogy Meghan lázadása végül népszerűbbé teszi őt, mint a hivatalos királyi csapat visszafogott tagjait.

Nigéria után egy dolog biztos: hatalmas erőfeszítéseket tesznek majd annak megváltoztatására, ahogyan a királyi család a Nemzetközösségben betöltött szerepét kezeli. Hivatalos csatornákon keresztül már most is történtek lépések, hogy megpróbálják csökkenteni annak esélyét, hogy más nemzetközösségi országok meghívják Meghant és Harryt – mondta a szakértő.

Elolvasom a cikket