Ezekről a témákról fog tárgyalni a kínai és az orosz elnök

„Természetesen az EurAsEC-en belüli páros integrációs folyamatok és Kína Egy övezet, egy út kezdeményezése, az Ukrajna körüli helyzet, a közel-keleti, közép- és északkelet-ázsiai helyzet témái is szóba kerülnek” – mondta.

Putyin május 16–17-én állami látogatást tesz Kínában, ez az első külföldi útja újraválasztása és hivatalos hivatalba lépése után.

Uzsakov megjegyezte, hogy a pekingi program gazdag lesz – a szűk és bővített összetételű tárgyalások mellett kétoldalú dokumentumok aláírására is sor kerül.

Oroszország és Kína vezetőinek május 16-i informális találkozóján részt vesz Andrej Belousov, akit a védelmi miniszteri posztra javasoltak, valamint Szergej Sojgu, a Biztonsági Tanács titkára, Jurij Uzsakov, a Kreml külpolitikai tanácsadója és Szergej Lavrov külügyminiszter is. A politikusok a külpolitikai együttműködés legfontosabb témáit vitatják meg.

A kibővített megbeszéléseken részt vesznek az orosz kormány képviselői a megújult összetételben – közölte az elnöki tanácsadó.

Az államfő emellett külön megbeszélést folytat Li Csianggal, a Kínai Népköztársaság államtanácsának miniszterelnökével. Vlagyimir Putyin és Hszi Csin-ping a diplomáciai kapcsolatok felvételének 75. évfordulója és az Oroszország és Kína kulturális éveinek megnyitása alkalmából rendezett gálaesten is részt vesz.

Putyin kínai látogatását azzal zárja, hogy beszélget az útról tudósító orosz újságírókkal.

Uzsakov hozzátette, hogy előzetes megállapodást kaptak Hszi Csin-pingtől az októberi kazanyi BRICS-csúcstalálkozóra való látogatásáról, Vlagyimir Putyin is meghívást fog neki küldeni külföldön tett látogatása során.

Elolvasom a cikket