Még nem lesz angol bajnokcsapat tagja Szoboszlai Dominik

2024. május 13. hétfő. 11:53
Frissítve: 2024. május 13. 11:57

Az Arsenal a Manchester United vendégeként három fontos pontot szerzett, s így átvette a vezetést a tabellán, de csak egy pont az előnye a címvédő Manchester Cityvel szemben, amely egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. Ezt kedden pótolja majd a Tottenham Hotspur vendégeként, s ha győz, akkor két pont előnnyel várhatja az utolsó fordulót.

A Liverpool hátránya nyolc pontra nőtt, így a harmadiknál jobb, de rosszabb helyezése sem lehet. A szezon végén búcsúzó Jürgen Klopp az utolsó idegenbeli mérkőzésére készül a Liverpool menedzsereként, az Aston Villa elleni hétfő esti rangadón. A házigazda csapat számára a tét, hogy győzelmével bebiztosíthatná a negyedik helyezését, amely Bajnok Ligája indulást érheti a Villa számára. S ez hatalmas előrelépést jelentene a birminghami együttesnek, amely a mostani szezonban csak a Konferencia Ligában indulhatott. Az Unai Emery irányította Villa meglepetésre az elődöntőben mindkét meccsét elveszítette az Olimpiakosz ellen.

A Liverpool magyar játékosa Szoboszlai Dominik továbbra sincs csúcsformában, az Everton ellen elveszített városi derbit követően a West Ham ellen egy, a Tottenhammel szembeni meccsen pedig hét játékpercet kapott. S valószínűleg az Aston Villa ellen sem lesz kezdő, mert csapatbeli riválisa, Harvey Elliott jobb formában van.

Klopp dicsérte a 21 éves angol középpályását, sőt önkritikát is gyakorolt: „Bánom, hogy Harvey nem játszott elég gyakran. A sok sérülés miatt januárban nagyon jól teljesített. De amikor visszatérhettek a sérültek, kevesebb lehetőséget kapott, mint amennyit érdemelt volna. Ezt bizonyította az elmúlt meccseken.”

A vasárnapi utolsó fordulóban a City a West Ham együttesét fogadja, míg az Arsenal az Evertont.

A Premier League élmezőnye:
1. Arsenal 37 89–28 86 pont
2. Manchester City 36 91–33 85
3. Liverpool FC 36 81–38 78
4. Aston Villa 36 73–53 67
5. Tottenham Hotspur 36 71–59 63
6. Newcastle United 36 79–57 57

Elolvasom a cikket