Élelmiszerek, amelyek erősítik a szívet és fiatalítják a bőrt

A megfelelő zsírok ugyanolyan fontosak a szervezetünk számára, mint bármely más mikrotápanyag.

Mindenekelőtt támogatják a szív és az agy egészségét, fokozzák a létfontosságú vitaminok és antioxidánsok felszívódását, és még bizonyos betegségek kockázatát is csökkentik.

A jó zsírokat tartalmazó élelmiszerek:

Diófélék, Avokádó, Magvak, Hal, Tenger gyümölcsei, Olajbogyó és olívaolaj, Tengeri algák.

A szakértő azt tanácsolja, hogy ne felejtsük el ezeket a termékeket értelmesen kombinálni a tányérunkon, hogy a szervezetünk minden szükséges zsírsavval és mikrotápanyaggal rendelkezzen.

A zsírok jelentősége:
A mérsékelt mennyiségű zsír elengedhetetlen része az egészséges, kiegyensúlyozott étrendnek. Olyan esszenciális zsírsavak forrása, amelyeket a szervezet nem képes saját maga előállítani. A zsír segíti a szervezetet az A-, D- és E-vitaminok felszívódásában. Ezek zsírban oldódó vitaminok, vagyis csak zsírok segítségével tudnak felszívódni. A zsírok jelentős szerepet játszanak a bőrsejtek, az erek és az idegvégződések felépítésében. A zsírok helyes fogyasztásával egészséges és rugalmas bőrt, erős szívet és erős idegrendszert biztosíthat. A jótékony telítetlen zsírok számos hormon építőköveként szolgálnak a szervezetünkben, beleértve a reproduktív működésért felelős hormonokat, valamint a kortikoszteroid hormonokat.A telített zsírok legnagyobb mennyiségét a feldolgozott húsokban, például a kolbászokban, a szalonnában és a hamburgerekben találjuk. Valamint a kemény sajtokban, a teljes tejben és tejszínben, a tejszínhabban, a zsírban, a pálmaolajban és a kókuszolajban.

A túl sok telített zsír fogyasztása növelheti a vér koleszterinszintjét.

Elolvasom a cikket