Baráth Emőkével lép fel az Anima Musicae 

A május 16-i koncert vendégszólistája a világ legrangosabb koncerttermeinek – mint például a Musikverein, a Carnegie Hall, vagy a Théâtre des Champs-Élysées – ünnepelt művésze, olyan kiváló barokk együttesekkel dolgozik rendszeresen együtt, mint az Il Pomo d’Oro, az Europe Galantea, I Barocchisti, valamint Philippe Jaroussky és az Ensemble Artaserse állandó partnere. 2011-ben Junior Príma, 2021-ben pedig Liszt Ferenc-díjjal tüntették ki.

Az Anima Musicae Kamarazenekarral közösen Beethoven ,,Ah! perfido” („Ó, hűtelen…”) koncertáriáját adják elő a Zeneakadémia Nagytermében. A drámai műben egy fiatal, elhagyott nő dühe és kétségbeesettsége jelenik meg. Ellentétes érzelmek kavarognak a férfihoz szóló dallamokban: a nő előbb az égiek általi megbüntetését jövendöli meg, majd kegyelmet kérve szerelmének, felajánlja saját halálát, végül elkeseredettségében irgalomért könyörög.

Az Anima Musicae Kamarazenekar

Az Anima Musicae Kamarazenekar

Fotó: Felvégi J./Anima Musicae

A tomboló érzelmekkel teli koncertáriát tökéletesen keretezi a koncert többi zeneműve is: Bartók Divertimentojával indítja hangversenyét az Anima Musicae Kamarazenekar, amely a vonószenekari repertoár talán egyik legsikeresebb alkotása, ugyanakkor címével ellentétben nem csak szórakozást ígér; keletkezésekor a II. Világháború vészjósló közelsége mély, már-már tragikus mondanivalóval jelenik meg a három tételes kompozícióban.

A koncertáriát követően, a szünet után Csajkovszkij eredetileg szextettre írt Firenzei emléke hangzik el az Anima Musicae előadásában. A szenvedélyek, magával ragadó érzelmek ebből a műből sem hiányoznak, főleg a kibővített, kamarazenekari előadásban.

Az eddigi évek egyik legszínesebb zeneakadémiai koncertsorozatát álmodta meg az Anima Musicae Kamarazenekar, amely utolsó estjén, május 16-án Baráth Emőkével koronázza meg a sikeres szériát.

További információ itt:

Elolvasom a cikket