A Ryanair szívesen segít az illegális migránsok kitoloncolásában

„Nekünk elvileg nincs problémánk” az ötlettel – mondta O’Leary a brüsszeli repülőtér közelében tartott sajtótájékoztatón, ahol a Ryanair kampányát indította el a júniusi európai választásokon való voksolás támogatására – olvasható a mandiner.hu oldalán.

Mint mondta: ha az európai kormányok legálisan toloncolják ki az illegálisan érkezőket, és ha ők segítséget tudnak nyújtani nekik, megteszik.

Arra a kérdésre, hogy nem tart-e attól, hogy a cégének esetleges reputációs kára keletkezik az ilyen kitoloncolásokkal kapcsolatban, O’Leary így válaszolt: „Mi? Ha az európai kormányok megfelelően toloncolják ki az illegálisan érkezőket (…) egy olyan országba, mint Albánia, akkor miért lenne ez a Ryanair számára hírnévkockázat? A kormányok azok, akik megszervezik a járatot.”

A Ryanair székhelyéül szolgáló Írországban hatalmas viták vannak a migrációról. Az Egyesült Királyságban nemrég hagyták jóvá a bevándorlásra vonatkozó szigorúbb szabályokat. Sok migráns most inkább Észak-Írországon keresztül lép be a tulajdonképpeni Írországba, hogy elkerülje azt, hogy a britek kitoloncolják Ruandába.

„Nem mehetünk Ruandába, mert nem tudunk olyan messzire repülni” – mondta ezzel kapcsolatban O’Leary. A Ryanair azonban repülhet olyan országokba, mint Albánia – tette hozzá, megjegyezve, hogy a balkáni ország és az Egyesült Királyság megállapodást kötött az illegális migrációról, és kiemelve, hogy Albánia biztonságos ország.

Albánia parlamentje nemrégiben újabb megállapodást hagyott jóvá Olaszországgal a Földközi-tengerből kimentett migránsok elhelyezésére szolgáló központok építéséről is.

Elolvasom a cikket