Halálos lovasbaleset

Az olasz származású, 23 éves Stefano Cherchi két héttel ezelőtt Ausztráliában, a canberrai galoppversenyen lova ütközése után lesett, s olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy nem tudták megmenteni az életét az orvosok.

Stefano Cherchi az angliai Newmarketben a legendás Marco Bottinál volt zsokétanonc, s több mint 100 győzelmet aratott brit lovasversenyeken. Az év elején költözött Ausztráliába, ahol szintén sikeresen szerepelt.

Március 20-án a Canberrában rendezett versenyen három ló ütközött, Cherchi leesett Hasime nevű lováról, és súlyos fejsérülést szenvedett. A másik két lovasnak nem lett baja.

A BBC beszámolója szerint Cherchit egy órán keresztül az orvosok látták el a pályán, mielőtt fejsérüléssel és belső vérzéssel kórházba szállították. Két héttel a baleset után 23 évesen elhunyt.

„A Cherchi család mély szomorúsággal jelentette be, hogy szeretett fiuk, Stefano ma békésen elhunyt. A család nagyon hálás a szeretetért, az imákért és az üzenetekért, amelyeket a lovasok közössége küldött az egész világról” – közölte a New South Wales Jockeys Association.

„A mai nap egy szívszorító nap mindannyiunk számára, de Stefano mindig velünk lesz. Elbűvölő karakterét és mosolyát soha nem lehet elfelejteni” – mondta nevelőedzője, Marco Botti.

Elolvasom a cikket