Hollik István: mondjunk egyértelmű nemet a háborúra!

MH/MTI
2024. május 14. kedd. 21:05

„Arra kérjük az embereket, hogy mondjanak egyértelmű nemet a háborúra és mondjanak egyértelmű igent a békepártiakra, és támogassák a Fidesz-KDNP listáját” – közölte a politikus a kormánypártok országjárásának újabb állomásán.

Hollik István arról beszélt, Magyarország minden lakosa számára ma az a legfontosabb kérdés, hogy a hazánkat meg tudjuk-e őrizni a béke szigetének, vagy belesodródunk a háborúba.

Közölte: az elmúlt napok történései is azt mutatják, hogy hihetetlen nagy a háborúpárti nyomás. A NATO katonai bizottságának elnöke azt mondta, hogy Európának fel kell készülnie egy nagy háborúra, és Emmanuel Macron francia elnök is úgy fogalmazott egy videóban, hogy ha Ukrajna nem tudja tartani a frontot, akkor Európának be kell szállnia az orosz-ukrán háborúba.

Mindez egyet jelentene a háború eszkalációjával és a világháborúval – jelentette ki Hollik István.

A képviselő úgy fogalmazott: „a brüsszeli elit Ursula von der Leyennel és a magyar dollárbaloldallal együtt a háború pártján áll”.

Hozzátette, hogy a háború tönkretenné Magyarországot, ezért egyértelműen meg kell üzenni, hogy ebből nem kér Magyarország.

„Brüsszel átvert bennünket, mert azt mondta, hogy a szankciók kivetése és a fegyverküldés meg fogja oldani a konfliktust, de ez nem történt meg, ráadásul Európa gazdasága beleroppant” – hangoztatta Hollik István.

Elolvasom a cikket