Veszélyben a világbajnok Kós Hubert olimpiai felkészülése

MH/ MTI
2024. április 2. kedd. 20:31

Váratlan fordulat: két nappal azután, hogy megnyerte az amerikai egyetemi úszóbajnokságot csaptával, az Arizona State-tel, távozik Kós Hubert edzője, a Michael Phelpset felfedező 58 éves Bob Bowman. A Texas egyetem sportigazgatója lesz.

Bejelentette távozását a világbajnok Kós Hubertet és Sárkány Zalánt is foglalkoztató Arizona State Sun Devils úszóprogramjától a legendás edző, Bob Bowman.

A 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps korábbi trénere vasárnap még története első egyetemi bajnoki címét ünnepelte a Sun Devils csapatával, kedden azonban közölte, hogy a Texas egyetem sportigazgatója lesz. A munkáját az Arizona State-nél Herbie Behm veszi át.
Kós Hubert tavaly január óta készült Bowman csoportjában, ahol mások mellett ott van például a franciák klasszisa, Leon Marchand, aki két év alatt nyolc NCAA-bajnoki címet és öt világbajnoki aranyérmet nyert

A 21 esztendős magyar versenyző tavaly nyáron Bowman irányításával 200 méter háton világbajnoki címet nyert , és esélyesként készül a párizsi olimpiára. Azt egyelőre nem lehet tudni pontosan, Bowman távozása hogyan befolyásolja majd Kós és az edző közös munkáját.

Elolvasom a cikket