Újabb pofon Ukrajnának az Egyesült Államoktól

Az Ukrajnának nyújtott támogatást is magában foglaló törvénytervezet tárgyalása azután kezdődik, hogy Egyesült Államok Képviselőháza visszatér a húsvéti szabadságról, és a jogszabályban lesz „néhány fontos újítás is” – számolt be hétfőn az rbc.ua hírportál Mike Johnsonnak, a Képviselőház elnökének a The Hill című amerikai lapnak adott interjújában, amiről a karpatalja.info is írt.

A jelentés szerint Johnson jelezte, hogy a jelenlegi ülésszakban azon dolgozott, hogy kidolgozza a csomagot, amelyet a képviselőházi szünet után szavazásra bocsát. „Felhívom a figyelmet, mit kell tennünk a megosztott kormányzás korszakában – történelmi konszenzust kell kialakítanunk. Ha pártpolitikai intézkedést akarunk előmozdítani, szó szerint minden parlamenti képviselőre szükségem van. És néhány dolognak kétpártinak kell lennie” – mutatott rá.

A képviselő-testület elnöke hozzátette: ha a kiegészítésekről van szó, akkor a konszenzus elérésén kell dolgozni. A „fontos újítások” között Mike Johnson példaként említette a hitelnyújtás lehetőségét Ukrajnának, megjegyezve, hogy ez az ötlet népszerűségre tett szert, és megnyugtatja a konzervatívokat.

Elolvasom a cikket