Öt reggeli, ami jót tesz az emésztésnek a szakember ajánlásával

Az egészséges emberek körülbelül 25 százaléka tapasztal puffadást. Bár a kellemetlen problémát általában a bélben felgyülemlett gázok okozzák, kiválthatják emésztési problémák is, például székrekedés vagy ételintolerancia.

Szerencsére öt reggeli étel segíthet elkerülni az általános puffadásos problémákat, amelyeket nem valamilyen mögöttes egészségügyi probléma okoz.

Dr. Joseph Salhab, szakvizsgázott gasztroenterológus a TikTok oldalán vázolta fel azokat a lehetőségeket, „amelyek nem okoznak puffadást vagy gázképződést”.

1. Avokádó
A gasztroenterológus kifejtette, hogy a krémes gyümölcs emésztőenzimeket tartalmaz, amelyek segítenek lebontani a zsírokat, ami segíthet a puffadás minimalizálásában.

Az avokádó azonban nem biztos, hogy mindenki számára a legbiztonságosabb választás. Az irritábilis bél szindrómában szenvedők, akik nem tolerálják a természetben előforduló cukoralkoholokat, a poliolokat, egy avokádó nyolcadánál több elfogyasztása után feszülő hasat tapasztalhatnak.

2. Kovászos kenyér
Ha rajong egy szelet kenyérért reggelire, az orvos olyan változatot ajánlott, amely probiotikumokat tartalmaz, és alacsonyabb a glutén- és fruktántartalma, ami csökkentheti a gázképződést.

Dr. Salhab azt ajánlotta, hogy a kovászos kenyeret válasszuk. „Csodálatos a bélrendszer egészségére nézve” – tette hozzá.

3. Ananász
Egy másik reggeli étel, amely nem okoz puffadást vagy gázképződést, az ananász, amely tele van bromelainnal – osztotta meg az orvos.

Elmagyarázta, hogy az enzimek keveréke segíthet a fehérjék emésztésében, ami jótékony hatással van a gyomorra.

4. Kiwi
Nem az avokádó és az ananász az egyetlen gyümölcs, aminek a reggeli menüjét érdemes beiktatni, hiszen a kivi is tartalmaz emésztőenzimeket, ami miatt jó választás lehet reggelre.

5. Papaya
Ez a trópusi lehetőség szintén tartalmaz emésztőenzimeket, amelyek segíthetnek abban, hogy jól induljon a nap.

+1 Gyömbér
Dr. Salhab szerint: „Ha reggeli teát keres, próbálja ki a gyömbérteát. Édesítőszerként használhat mézet, ami emésztőenzimeket tartalmaz, amelyek segítenek lebontani a keményítőt”.

Elolvasom a cikket