Gyermekek sebesültek meg az újabb amerikai lövöldözésben

A rendőrök éppen járőröztek, amikor helyi idő szerint este fél 12 körül több lövést hallottak a Circle Centre bevásárlóközpont közelében. A helyszínre sietve „fiatalkorúak nagy csoportját” találták ott, köztük hatot lőtt sebbel – közölte Tanya Terry, az indianapolisi rendőrfőnök-helyettes vasárnap reggel újságírókkal.

Az összes sebesült gyerek, az áldozatokat a helyi kórházakba szállították, egy hetedik pedig később érkezett meg egy környékbeli kórházba – árulta el Terry.

Egyelőre nem világos, hogy mi vezetett a lövöldözéshez, vagy hogy hányan nyitottak tüzet. Az indianapolisi rendőrség szerint vasárnap reggelig egyetlen gyanúsítottat sem vettek őrizetbe.

„Rendkívül aggasztó számunkra, hogy ma este ilyen sok fiatalunk vált fegyveres erőszak áldozatává” – mondta a rendőrfőnök-helyettes, hozzátéve: „Ismét egy olyan helyzettel állunk szemben, ahol a fiatalok konfliktusaikat fegyveres erőszakkal oldják meg, és ennek véget kell vetni”.

A rendőrség nem adott tájékoztatást az összejövetel jellegéről, de Terry elmondta, hogy a rendőrség esténként nagyszámú fiatalkorúakból álló tömeget észlelt a belvárosban.

Ez volt a harmadik egymást követő hétvége, amikor az indianapolisi rendőrség tömeges lövöldözés miatt intézkedett.

A múlt hétvégén egy ember meghalt, öt másik pedig – köztük egy szolgálaton kívüli indianapolisi rendőr – megsebesült egy bár előtt történt lövöldözésben. Az előző hétvégén szintén egy ember meghalt, öt másik pedig megsebesült egy lövöldözésben a Broad Ripple negyedben.

Terry hozzátette, hogy szombaton több mint 25 rendőr járőrözött a környéken, hogy megakadályozzák az efféle eseteket, majd arról beszélt, hogy a szülőknek jobban oda kéne figyelniük arra, hol kószálnak a gyermekeik az éjszakai órákban.

Elolvasom a cikket