Három trükk a hosszú élethez

Dr. Anthony Youn, a Younger for Life című könyv szerzője elárulta, mely az a három életmódbeli változtatás, amellyel nem csak átmenetileg javul az egészségünk, de a hosszú élethez is kulcsfontosságú szerepet tölt be – írja a Life.

1. Hagyja pihenni a gyomrát!

Nem meglepő, hogy az orvos első tanácsa a diétával kapcsolatos. Dr. Youn azonban a bizonyos ételek elhagyása helyett a böjtöt, nevezetesen az időszakos böjtöt javasolja. Úgy véli, legalább 12, de még inkább 16 órát pihentessük a szervezetünket, hogy elinduljon az autofágia folyamata, amikor is a sérült sejtek „meggyógyítják” magukat.

2. Végezzen erősítő edzést!

Az egészséges táplálkozás és a testmozgás kétségtelenül az egészséges élet sarokkövei: Dr. Younnak is a második tanácsa a sport. Az orvos azonban azt javasolja, hogy ne csak kardiót, hanem erősítő edzéseket is végezzünk. Ezt a tanácsot a British Medical Journalban megjelent tanulmány is alátámasztja. Egy kutatócsoport megállapította, hogy a heti egyszer vagy kétszer végzett súlyemelés aerob gyakorlatokkal párosítva legalább 41 százalékkal csökkentheti a bármilyen okból bekövetkező halálozás kockázatát – írja az Express.

3. Javítson az alvásán!

Az étrend és sport mellett, ami nagyon fontos, az a jó alvás. Dr. Youn azt javasolta, hogy legyen teljesen sötét a hálószobában és semmiképp se legyen 20 foknál melegebb.

Elolvasom a cikket