Habsburg György: Az olimpia és paralimpia már a mindennapjaim része

MH/ MTI
2024. március 27. szerda. 18:56

Az M1 aktuális csatornának adott interjújában Habsburg György közölte, erős a kapcsolata a sporttal, s a családja főként a lovassportokban aktív.

„A két lányom és a fiam is military lovaglással foglalkozik, utóbbi tavaly a világbajnokságon is részt vett. Jómagam inkább szurkoló és logisztikai háttérember vagyok ebből a szempontból. A párizsi olimpia és paralimpia pedig már a mindennapjaim része, jó ideje zajlanak az előkészítő folyamatok” – fejtette ki.

A nagykövet elmondta, a francia fővárosban sokhelyütt építkezések és forgalmi akadályok vannak, de az emberek nagyon várják az olimpiát. Sokan ugyanakkor inkább vidékre mennek majd a játékok alatt a rengeteg érkező miatt, és bérbe adják a lakásukat.

„A versenyek a nevezetességek, azaz az Eiffel-torony, a Trocadero és a Concorde tér közelében is zajlanak, ezek az erős biztonsági igények miatt nehezen szervezhetők, és nagy kihívást jelentenek majd a belvárosban lakók számára” – jelentette ki Habsburg György, majd rátért a nyitóünnepség lebonyolítására: „A Szajna melletti tribünökön több mint 300 ezer ember ül majd, és további 200 ezren lesznek majd az ablakokban. Emellett sok delegáció tartózkodik majd a városban, és ezen a ponton a nagykövetség is bekapcsolódik a szervezésbe, mert biztosan jönnek állami vezetők is.”

A nagykövet reméli, hogy sok magyar szurkoló utazik Párizsba, és ha netán valami baj történik, a megerősített konzulátusi részleg tudja majd kezelni a problémáikat. Szorosan együttműködnek a Magyar Olimpiai Bizottsággal is, főleg a logisztikai kérdésekben.

„Magyarország mindig sikeres volt az olimpiákon, és biztos vagyok benne, hogy sikeres is lesz. A párizsi olimpia remek alkalom, hogy ismét megmutassuk az országot a világnak, és a nagykövetség is azon dolgozik, hogy minél nagyobb láthatóságot szerezzen az országnak” – tette hozzá Habsburg György.

Elolvasom a cikket