Deutsch Tamás: Leleplezhetőek a hazaáruló, baloldali politikai manőverek

MH/ MTI
2024. március 27. szerda. 18:26

Deutsch Tamás annak kapcsán fogalmazott így, hogy az Országgyűlés európai ügyek bizottsága szerdán úgy döntött, vizsgálatot indít annak kiderítésére: a baloldal milyen politikai akciókat hajt végre Brüsszelben a magyar érdekkel szemben.

Az EP-képviselő kijelentette: a bizottsági vizsgálat célja, hogy kimondja: eddig, és ne tovább! Úgy fogalmazott: nem lehet politikai következmények nélkül tovább folytatni a Magyarország elleni baloldali politikai manővereket, amelyekről azt mondta, azokkal a baloldali képviselők a saját polgáraiknak ártanak.

Kiemelte: az illetékes szakbizottság körüljárja, hogy hogyan működik a rendszer, „milyen hálózatok működnek”, amelyeknek részese a magyar „dollárbaloldal”. Hozzátette, azt is megvizsgálják, hogy „az önös politikai hatalmi érdekből megfogalmazott gyalázatos hazugságok végül hogyan válnak Magyarországgal szembeni brüsszeli döntésekké”.

A Fidesz és a KDNP EP-képviselőinek Brüsszelben is Magyarország az első – hangsúlyozta a politikus. Azt mondta, a képviselőknek „kutya kötelességük” a nemzeti érdekek képviselete és a hazugságra épülő politikai támadások elhárítása.

Illés Boglárka (Fidesz), az európai ügyek bizottságának alelnöke a sajtótájékoztatón azt mondta: az ülésen egyértelművé vált, hogy nem félreértésről van szó, tudatos munkát folytatnak a balliberális politikusok az Európai Parlamentben.

„A hazájukkal szembeni tudatos áskálódásról van szó” – fogalmazott, megjegyezve, hogy a választópolgárok bizalmából nyertek mandátumot, de nem képviselik az érdekeiket, sőt szembe mennek a magyar érdekekkel.

Emlékeztetett rá, hogy Gyurcsány Ferenc (DK) korábban úgy fogalmazott, hazafias kötelessége a hazája ellen dolgozni.

A kormánypárti képviselő elmondta, hogy az európai ügyek bizottsága rendkívüli bizottsági üléseken tárgyalja majd az ügyet. A vizsgálat végén jelentést készítenek az Országgyűlésnek, amelyet a plenáris ülésen megvitatnak, mert ahogy fogalmazott, a választópolgárok is választ várnak a kérdésekre.

Elolvasom a cikket