Egyszerűen rémisztő: Brutális mennyiségű medvetámadás volt idén Japánban, és még messze a vége

A medvetámadásokban megsérült vagy meghalt emberek száma Japánban idén először meghaladta a 200-at. Ezt követően a szakértők arra figyelmeztették az embereket, hogy az idei téli időszakban, amikor az állatok elvileg téli álmot alszanak, még több támadásra lehet majd számítani – írta a lap.

A japán környezetvédelmi minisztérium közlése szerint április óta 212 ember támadtak meg a fenevadak, köztük csak novemberben 30-at – írta a The Guardian.

Hat ember meghalt, köztük egy horgász a legészakibb Hokkaidó prefektúrában, akinek megcsonkított maradványait egy 1,5 méteres medve közelében találták meg. Az állatot a vadőrök lelőtték, és a DNS-vizsgálat pedig később megerősítette, hogy a maradványok az eltűnt férfié voltak. Március óta a támadások száma jóval meghaladja a korábbi rekordot, amely a 2020 áprilisától kezdődő 12 hónap alatt 158 eset volt – közölték a japán médiumok.

A hatóságok most azzal is küzdenek, hogy egyre több medve hagyja el a természetes élőhelyét, annak érdekében, hogy élelmet találjanak maguknak. Emiatt azonban még inkább megszaporodhat a medveészlelések, sőt a támadások száma is. A szakemberek arra kérik az embereket, hogy a leghidegebb hónapokban is maradjanak éberek, ugyanis bármikor szembetalálhatják magukat egy vadállattal – írja a portál.

Bár a medvék általában november végétől tavaszig téli álmot alszanak, azonban idén az élelem szűkössége miatt néhány éhes állat továbbra is keresgélni fog, így kitolódhat a hibernációjuk is – írták.

Elolvasom a cikket