A baloldal Olaszországban is a megszokott módszereket veti be a Meloni-kormány ellen

Gönczöl András
2023. december 5. kedd. 8:26

A szakszervezetek kormányellenes stratégiája volt a kezdet, mikor is a korábban lesajnált dolgozók iránti aggódás nagy hullámokat csapott, annak ellenére, hogy a Meloni-kormány komoly lépéseket tett a dolgozók, a fiatal munkavállalók, illetve a nyugdíjasok anyagi megbecsülése érdekében.

Guido Crosetto védelmi miniszter még felháborítóbbnak tartja, hogy az igazságszolgáltatás ruhatárából ismét kisettenkedtek a vörös talárok, és a baloldalhoz kötődő bírók mindent elkövetnek, hogy a kormány elbukjon az illegális bevándorlás elleni harcban.

A miniszter megfogalmazása szerint az igazságszolgáltatás egy részének politikai beavatkozása nagyon sajátos dinamikákból fakad. Egyes baloldali bírók azonnal élnek a lehetőséggel, és kihasználnak minden lehetőséget.

– A végrehajtó hatalom által az illegális bevándorlás elleni küzdelem érdekében hozott intézkedések hatékonyságát támadások sokaságával igyekeznek aláásni – magyarázta Crosetto, amit példával is alátámasztott. – Híreket kaptam az igazságszolgáltatás egyik ágának üléseiről, amelyeken arról beszélnek, miképpen lehet megállítani azt az antidemokratikus sodródást, amelyhez Meloni vezeti az országot. A végrehajtó hatalom és az igazságszolgáltatás újabb összecsapásához vezetett az Albániával kötött megállapodással szembeni ideológiai ellenkezés.

Ez az egyezmény egy igen hasznos megoldás lehetne, mert a beáramló migránsok menedékkérvényeinek elbírálását albán menekültközpontokban végeznék, és aki pedig nem felel meg az olasz kormány bevándorlási törvényének, az mehet vissza szülőhazájába.

– Nincsenek illúzióim, az igazságszolgáltatás egyes szereplői továbbra is nyíltan pártoskodnak, és tevékenyen szítják a politikai konfliktusokat, úgy látszik ez a lételemük – vélekedett a miniszter.

Elolvasom a cikket