Varga Mihály: Csak erős szuverén államok révén lehet erős Európa

Nagy Áron
2023. november 18. szombat. 13:40

Kiemelte, hogy egymillió új munkahelyet teremtettek. A családtámogatási programoknak köszönhetően 160 ezerrel több gyermek születhetett meg. Többet fordítanak a sportra, a kultúrára, visszaépítették a 13. havi nyugdíjat, s mindeközben az államadósság tekintetében Magyarország 10 százalékponttal jobban áll, mint az uniós átlag. Hangsúlyozta: mindezt úgy sikerült elérni, hogy Brüsszel visszatartja a hazánknak járó uniós forrásokat, a baloldal pedig minden lehetőséget megragad a rombolásra. Végezetül emlékeztetett: Csak erős szuverén államok révén lehet erős Európa.

Gál Kinga, a Fidesz alelnöke emlékeztetett: jövőre EP-választást tartunk, és akkor lesz 20 éve, hogy csatlakoztunk az Európai Unióhoz. Mint mondta, soha olyan mélyre nem süllyedt az unió, mint mostanában. – A valóságtól elszakadt balliberális elit már nem csak a biztonságunkat fenyegeti, hanem a gyermekeinket is – hangsúlyozta az LMBTQ indoktrinációra utalva. Felidézte: van olyan liberális politikus, aki azért bukott meg, mert keresztény, és azt mondta, számára az apa férfi, az anya pedig nő. Spanyolországban – folytatta – feljelentik azokat a szülőket, akik nem támogatják a gyermekük nemváltását. – A mi feladatunk, hogy a hagyományos értékeinket átmentsük a következő generációk számára – mondta, majd Kövér Lászlót idézve hozzátette: a lelkünk megmentése a cél. Magyarország szerinte a béke szigete, egyre többen tekintenek rá így Európában és a Tengerentúlon is. A jövő évi EP-választás kapcsán kitért arra, hogy az európai konzervatív tábor megerősödésében bízik, és ehhez minden szavazatra szükség van itthon és külföldön is.

Ezek után Nagy István agrárminiszter a magyar gazdák és a mezőgazdaság fontosságáról beszélt. Kiemelte, hogy Brüsszel komoly fenyegetést jelent az ágazatra, most például az ukrán gabona behozatalának támogatásával. A tárcavezető hangsúlyozta: 2010 óta a magyar mezőgazdaság növekedő pályára állt, megerősödött, a kormány pedig meg fogja védeni az ágazatot.

– Mit mondtak a migrációról a magyar „árnyékpolitikusok”? Hogy békés, integrálódni vágyó tömeg érkezik Európába – hívta fel a figyelmet Rétvári Bence. Az államtitkár azzal folytatta: a baloldal Brüsszelben mindent megszavazott, ami a migrációt erősíti, és Budapesten semmit sem szavazott meg, ami a migrációt megakadályozza. Ha rajtuk múlna, már szinte minden településen élnének betelepített illegális migránsok, a nagyvárosokban pedig no-go zónák lennének.

– Mi viszont azt mondtuk, hogy ez veszélyes. A közbiztonság területén nem kevés eredményt értünk el: elfogadtuk Európa legszigorúbb büntető-törvénykönyvét, megnöveltük a költségvetési forrásokat, új rendőrőrsöket hoztunk létre. Így Magyarországon a bűncselekmények száma a harmadára csökkent, és hazánk bekerült a 20 legbiztonságosabb ország közé. Tehát, van vesztenivalónk. Éppen ezért köszönet illeti a rendőröket, akik a mai kor végvári vitézei, a mi igazi hőseink, akik milliós tömegtől óvták meg a határt – hangsúlyozta.

Rétvári Bence emlékeztetett: azt szokták mondani, Magyarországnak nem igaza van, hanem igaza lesz. Így történt a migráció esetében is. – Azt mondtuk, hogy ha nem védjük meg az unió külső határait, újra belső határok lesznek – emlékeztetett, jelezve, hogy ez az utóbbi fél-egy évben be is teljesedett.

Elolvasom a cikket