Három kiló kokaint rejtett varázsnadrágjába a 70 éves magyar dílerkirály

Rohamosztagosok lepték el a Rio de Janeiro-i Galeao reptér terminálját. Ősz végi szerda este volt, a forgalom a szokásos mederben folyt, míg nem egy jól öltözött, kék nadrágos, őszes férfi be nem csekkolt a portugál légitársaság Lisszabonba tartó járatra.

Bőröndjét már korábban poggyászként feladta és valószínűleg ez a döntés okozta a vesztét is, mert a táska dupla falu, a riói rendőrségi szlengben bohóctáskának csúfolt, preparált koffer volt. A vámosok rutinszerűen átvilágították a táskát és rögvest fel is nyitották, ugyanis teljesen biztosak voltak abban, hogy drogot találtak. Tulajdonosa, egy magyar, 70 éves nyugdíjas volt, akit még azelőtt elfogták, hogy felszállt volna az Európába induló járatra.

Bekísérték a reptéri őrsre, majd átkutatták a ruháját. Ehhez az öltönynadrágját is le kellett vennie, ami szinte magától megállt a padlón. Ekkor egy sniccerrel az egyik őrmester akkurátusan felszabdalta a pantallót, amiből sorra bukkantak elő a kokainos műanyag zacskók. Ezek egymáshoz voltak rögzítve, majd a nadrág belső részére egy újabb bélést varrtak, ami takarta a drogot. A riói rendőrök ennek, illetve az ilyen álca ruhadarabnak is adtak már egy gúnynevet, amiket egymás közt csak varázsnadrágként emlegetnek. Ebben a gatyóban és a bőröndben összesen 3 kilónyi kokain volt elrejtve.

A magyar nyugdíjasnak Lisszabonban kellett volna landolnia a cuccal, majd átszállnia a Párizsba tartó gépre. Szinte elképzelhetetlen, hogy mit gondolt, ezzel az öreg trükkel, hogyan jut át a latin-amerikai ellenőrzéseknél sokkal precízebb európain. Egyelőre a férfi egy riói börtönben ül és ha elítélik, nagyjából 15 évre számíthat, azaz 85 éves korában szabadulhat.

Elolvasom a cikket