Nagy bajban van Zelenszkij: bármelyik pillanatban letehetik az ukránok a fegyvert

Európa és a tágabb értelemben vett Nyugat kollektív rémálomba merült az orosz-ukrán háború kezdete óta. Az Egyesült Államok, illetve globalista és baloldali, demokrata párti vezetésének engedelmes kollaboránsai, a brüsszeli döntéshozók egy elhibázott gazdasági háborúba és fegyverszállítási politikába kezdtek, mivel szentül hitték, hogy csak így lehet megállítani Oroszországot, kompenzálva ezzel a Németországgal szembeni fellépést, amelyet elmulasztottak a második világháborúval kapcsolatban. Lassan két éve tart a vérontás a keleti fronton azért, hogy „megállítsák” a baloldali fősodratú média által megkreált „fasiszta Szovjet-Oroszországot”, amelynek „magassarkús, rákbeteg” vezetője többször is leesett a földszintes lépcsőn és meghalt, de már jobban van.

A háború feleslegesen keserítette meg és vette el ártatlan ukránok és kárpátaljai magyarok életét, Európában pedig energia- és inflációs válságot okozott. Történt mindez azért, mivel egy érdekes performanszokkal ismertté vált színésznek épp jó pillanata volt, elnök lett, és tárgyalás helyett magára haragított egy atomhatalmat.

Mindezek fényében talán nem meglepő, hogy az idő végül a magyar állásponthoz hasonló józan megközelítéseket igazolhatja; a magyar kormány a háború kezdete óta következetesen beszél arról, hogy ennek a konfliktusnak egyetlen megoldása van, az azonnali tűszünet és a béketárgyalások megkezdése.

Ez a rémálom azonban hamarosan véget érhet.

A jelek szerint mostanság kezdik megérteni a tűszünetre és békére vonatkozó magyar álláspontot Nyugaton is; a Breitbart írta meg az NBC News nyomán, hogy amerikai és európai döntéshozók egyre határozottabban követelik Zelenszkijtől, hogy kezdje el a béketárgyalásokat.

A Breitbart és az NBC szerint közel egy hónapja kezdődtek el magasszintű háttérbeszélgetések, amelyeken amerikai tisztviselők kezdték szorgalmazni a béketárgyalások elindítását, mivel Biden elnök sem hiszi el, hogy Ukrajna képes lehet legyőzni Oroszországot.

A mozgósítható emberanyag kérdése a legégetőbb téma az adminisztráció számára (…), ha nem rendelkeznek kompetens, bevethető erőkkel, abból nem származik sok hasznuk – nyilatkozta egy meg nem nevezett amerikai tisztviselő az NBC-nek.

Ennek ellenére, Biden elnök hivatalosan továbbra is képviseli a kijevi rezsim pénzügyi támogatását, jelenleg egy döbbenetes kiterjedésű, 61 milliárd dolláros támogatást szeretne jóváhagyatni a kongresszusban.

Bár Zelenszkij elnök ragaszkodik ahhoz, hogy addig nem lehet béke, amíg az ukrán erők el nem érik az 1991-es határokat, a béketárgyalásokra vonatkozó fejlemények a nyár végéig elhúzódott, „nagy tavaszi ellentámadás” bukását követően láttak napvilágot. Ezenfelül fokozódik a Zelenszkijre nehezedő belpolitikai nyomás is, mivel az ellentámadással összefüggésben elindított mozgósítás és a nyomában járó kényszersorozások miatt komolyabb figyelem kezdett irányulni az ukrán államot átszövő rendszerszintű korrupcióra. Ezenfelül nem lehet elmenni a szlovákiai választások eredményei mellett sem, miután a választások nyertese, Robert Fico szlovák miniszterelnök október végén hivatalosan is bejelentette, hogy leállítják az ukrajnába irányuló fegyverszállítmányokat.

Mindezek együttesen rövid időn belül odavezethetnek, hogy megszülethet a politikai akarat a háború lezárására.

Elolvasom a cikket