Kitört a botrány, szénsavas üdítők miatt kerültek többen kórházba

Az első esetet még szombaton jelentették, amikor súlyosan megsérült a nyelőcsöve és gyomra egy 19 éves férfinek, miután üdítőt fogyasztott egy fiumei étteremben. Kiderült, a vendég a Coca-Cola által forgalmazott 330 milliliteres kiszerelésű Römerquelle Emotion Blueberry Pomegranate ízesített ásványvizet ivott – írta a Jutarnji.hr.

A vállalat sajnálatát fejezte ki az esettel kapcsolatban, reményüket fejeztéki ki az érintett felépülésével kapcsolatban, és nyilvánvalóvá tették, hogy hajlandóak együttműködni az illetékes hatóságokkal.

A rejtélyes mérgezések nagy port kavartak a horvát közvéleményben, ugyanakkor még semmi sem bizonyított. Vizsgálatok folynak, és mintákat küldtek egy független, akkreditált laboratóriumba, hogy kiderüljön, valóban a szénsavas üdítőitalok állnak-e a háttérben.

Vili Beroš egészségügyi miniszter is reagált a történtekre kedden este. Elmondta, hogy egyelőre nincsenek olyan adatok a kormány birtokában, amelyek alapján bármilyen italokkal kapcsolatban figyelmeztetést adhatnának ki. Ugyanakkor kérte, hogy amennyiben valaki rosszul érzi magát akármilyen ital fogyasztását követően, forduljon a háziorvosához.

A tárcavezető szerdán délelőtt a parlament előtt már azt nyilatkozta a sajtónak, hogy több új beteget regisztráltak egy nap alatt, ötöt a fővárosban, egyet pedig Varasdon. Hivatalosan nem megerősített információk szerint 16 palackban találtak valamilyen szabálytalanságot a szakemberek.

Elolvasom a cikket