Leselejtezett buszokból építenek luxushotelt

Gondoltál már arra, mi történik azokkal a tömegközlekedési eszközökkel, amelyeket több évtized és rengeteg kilométer megtétele után kivonnak a forgalomból? Jó esetben a legtöbbször valamilyen módon újrahasznosítják őket, például alkatrészeire szedik és a hasznosítható darabokat eladják – írja a firstclass.hu.

Szingapúrban most egy új utat mutattak ezen a téren. A The Bus Collective ugyanis a begyűjtött járművekben egy-egy luxuslakosztályt alakított ki. A buszokat szépen elrendezték egy gondozott telken, ezzel pedig meg is nyitott a kicsinosított Scania-buszparkoló luxushotel.

Az ötletgazdák, akik a projektnél az újrahasznosítás és a fenntarthatóság fontosságát hangsúlyozzák, azt tervezik, hogy az első, húsz buszos, 8600 négyzetméteres terület mellett több helyen is nyitnának hasonló szálláshelyet szerte Délkelet-Ázsiában. Az első hotel elhelyezkedése nem sokkal lehetne a jelenleginél jobb: az egyenlítői városállam Changi Village nevű keleti, nyüzsgő felében található, a környékén számos látnivalóval.

A szálláshely buszai már foglalhatók, egy éjszakát bő százezer forintnak megfelelő összegért tölthetünk valamelyik átalakított tömegközlekedési eszközben.

Elolvasom a cikket