A szakértők szerint ezt a hibát mindenki elköveti tésztafőzés közben

Annak ellenére, hogy gyors és egyszerű dologról van szó, van egy hiba, amit szinte mindenki elkövet a szakemberek szerint, méghozzá rögtön a főzés elején.

Peri Eagleton, a Seggiano kézműves tésztagyártó szakértője elmagyarázta, hogy sokan egyszerűen nem tudják felmérni, hogy az adott mennyiségű tésztát hogyan főzzék meg.

Nagyon gyakori hiba, hogy a tésztát túl kevés vízben főzik meg, ez pedig katasztrofális következményekkel járhat, mivel a tésztában lévő keményítő kioldódik a főzés közben, és ha a víz szintje túl alacsony, az ragacsossá teszi a tésztát is.

Ez egyrészt esztétikailag is elrontja majd, ami a tányérra kerül, másrészt az íze sem lesz tökéletes, hiszen a szósz is másképp keveredik össze a ragacsos tésztával.

A szakértő azt javasolja, hogy 80-100 gramm tésztához 0,5-1 liter vizet használjunk, tehát ha 200 gramm tésztára van szükség, akkor a víz mennyiségét is meg kell duplázni.

Érdemes magas falú fazekat használni, hogy elegendő hely legyen a víznek és a tésztának is, amely a főzés közben megduzzad – így elkerülhető, hogy a forrásban lévő víz túlcsorduljon.

Elolvasom a cikket