Örömfesztivál Tihanyban

MH/MTI
2024. július 11. csütörtök. 17:59

Pénteken Kovács Bálint furulyaművész és a Simplicissimus Ensemble L’eco d’Italia – Itália visszhangjai, avagy az olasz barokk legjava és ami azon túl van című előadásával indul a nyár esti vízparti komolyzenei koncertsorozat Tihanyban, az apátsági templomban, ahol másnap Kovács Gergely zongoraművész szólóestjét láthatja a közönség.

A szervezők közleménye szerint a fesztivál főszereplői azok a ma már ismert muzsikusok, többek között Bánfi-Nemes Réka fuvolaművész, Csőke Flóra és Dolfin Balázs gordonkaművészek, Korossy-Khayll Csongor hegedűművész, Kovács Bálint furulyaművész, akik tizenévesként a MOL Új Európa Alapítvány Tehetségtámogató Programjának nyertesei voltak. Rajtuk kívül fellépnek még a mai fiatal zenészgeneráció tehetséges tagjai is. Több koncerten mesterek és tanítványok muzsikálnak együtt, Tatán a fesztivál idei holland vendégművészei Peter Caelen és David Voncken lesznek.

A fesztivált 2015-ben alapította Érdi Tamás, Liszt Ferenc-díjas zongoraművész. Az esemény részletes programja a klasszaparton.hu oldalon érhető el.

Elolvasom a cikket