Megneveztek tíz ételt, amelyek gyakorlatilag kalóriamentesek

A szakértők tíz olyan ételt neveztek meg, amelyek szinte egyáltalán nem tartalmaznak kalóriát, de tápanyagokban gazdagok – olvasható a Sports.kz oldalán.

Málna – 100 grammban csak 53 kalória van. A bogyó sok rostot tartalmaz, amely gyorsan telíti a szervezetet, és támogatja az emésztést.

Brokkoli – 100 grammjában mindössze 34 kalória található. C-, B2- és B6-vitaminban, valamint vasban, kalciumban, magnéziumban és cinkben gazdag.

Karalábé – 100 grammjában 32 kalória van. Ez a zöldség magas kalcium-, kálium-, magnézium-, B- és C-vitamin-tartalmú.

Karfiol – 100 grammban 28 kalória van. Ez a zöldség kalciumban, karotinban, vasban és más értékes ásványi anyagokban gazdag.

Édes paprika – 100 grammban 23 kalória található. Magas a C-vitamin-, magnézium-, kálium- és számos antioxidáns-tartalma, amelyek védik a sejtjeinket.

Rukkola – 100 grammban 30 kalória van. Magas a C-vitamin-, vas- és káliumtartalma.

Paradicsom – 100 grammban 18 kalória van. Gazdag az antioxidáns likopinban, amely gyulladáscsökkentő hatású, valamint káliumban és C-vitaminban.

Papaya – 100 grammban 36 kalória található. A gyümölcs tápanyagai elégetik a felesleges kilókat, szabályozzák az emésztést és enyhíthetik a gyulladást.

Görögdinnye – 100 grammban 30 kalória van. Gazdag A- és C-vitaminban.

Zöldborsó – 100 grammban 69 kalória van. Kiváló cink- és vasforrás.

Elolvasom a cikket