Meggondolta magát a német külügyminiszter

„A világ már más, mint az előző német választás idején volt. Oroszország agresszor háborúja és a közel-keleti drámai helyzet miatt több és nem kevesebb diplomáciára van szükség” – jelentette ki Baerbock, aki szerint ilyen időkben felelős politikusként a külügyminiszteri munkájára kell koncentrálnia –- olvasható a Mandiner.hu oldalán.

Ha ez így történik, akkor valószínűleg Robert Habeck, a jelenlegi német gazdasági miniszter lép elő a Zöldek kancellárjelöltjévé. Már legutóbb is az akart lenni, de aztán egy zárt ajtók mögötti, Baerbockkal való megbeszélés után azzal jött ki, hogy Baerbock lesz a jelölt.

Habeck a kollégája mostani megszólalása után rögtön dicsérni kezdte Baerbockot, mondván, „kitűnő” teljesítménye van külügyminiszterként,a kancellárjelöltséget pedig majd időben be fogják jelenteni.

A német Zöldek jelenleg 13 százalékos támogatottsággal a negyedik helyezettek a pártversenyben, a 31 százalékos CDU, a 17 százalékos AfD és a 14 százalékkal szerénykedő vezető német kormánypárt, a szocdemek után – emlékeztet az Euractiv.

Elolvasom a cikket