Zelenszkij: Az amerikai elnökválasztás beárnyékolja a NATO-csúcsot

„…A NATO évfordulós csúcstalálkozója, amely elvileg csúcsesemény, nem tűnik erősnek a médiában ahhoz képest, ami novemberben (az amerikai választások) várható. Úgy tűnik, az emberek alig veszik észre a NATO történelmi bővítését két új országgal – ezt beárnyékolta egy másik történet” – mondta.
Zelenszkij szerint „most mindenki novemberre vár”.

A csúcstalálkozóra keddtől csütörtökig kerül sor az amerikai fővárosban. Mint a Bloomberg és a Financial Times megjegyezte, az eseményt belső káosz fogja beárnyékolni annak közepette, hogy a NATO legnagyobb tagjai súlyos gondokkal küzdenek.

Mint Anatolij Antonov, Oroszország amerikai nagykövete rámutatott, a csúcstalálkozó első napja megmutatta a szövetség agresszív jellegét, az orosz fél egyetlen szót sem hallott a békéről az események során.

Az amerikai elnökválasztást november 5-én tartják. Mint a Politico 20 szövetséggel kapcsolatban álló tisztségviselővel folytatott beszélgetés alapján beszámolt, az amerikai NATO-szövetségesek attól tartanak, hogy Joe Biden nincs abban a helyzetben, hogy megnyerje a közelgő választást.

Elolvasom a cikket