Érj haza biztonságban! címmel kampányt indít a MÁV

Heves vármegyében az idén eddig egy halálos és egy súlyos baleset történt vasúti átjáróban. A vasúti átjárót fokozott figyelemmel kellene megközelíteni, emiatt az állami vasúttársaság ismét kampányt indít. Országosan csak június utolsó hetében öt baleset történt, amely közül az egyik három emberéletet követelt. A balesetek megelőzése érdekében a nyári időszakban a MÁV idén is vasútbiztonsági kitelepülésekkel erősíti figyelemfelkeltő kampányát.

Heves vármegyében a MÁV hálózatán 2024-ben eddig kettő baleset történt vasúti átjáróban. Eger és Eger–Felnémet állomások között halálos baleset történt, amikor motorkerékpárost gázolt a vonat. A Vámosgyörk és Ludas állomások között történt súlyos sérüléssel járó baleset során tehergépkocsival ütközött a vonat. A vármegyében 2022-ben három (egy halálos, egy könnyű és egy anyagi kárral járt) baleset történt vasúti átjáróban, míg 2023-ban öt esetet mutat a statisztika (egy halálos, három könnyű sérüléssel és egy anyagi kárral járt) – írták.

A balesetek visszaszorítása érdekében a MÁV 2022 áprilisában Érj haza biztonságban! címmel elindította országos balesetmegelőző kampányát, amely a lakosság általános edukálását, a problémára való rávilágítást tűzte ki célul, elsősorban a figyelemfelkeltés és a közlekedési morál javítása érdekében. A MÁV az eddigiek mellett újabb elemekkel bővíti intenzív vasútbiztonsági kampányát a vasúti átjárókban történt balesetek számának csökkentése érdekében. A vasúttársaság – Härtlein Károlynak, a BME Fizikai Intézet mesteroktatójának közreműködésével – SÍN-TÉR címmel ismeretterjesztő filmekben hívja fel a figyelmet a szabálykövető közlekedés fontosságára.

Elolvasom a cikket