A legnagyobb tévhitek a fogyókúráról

1. számú mítosz: az apró változtatások is elvezethetnek az ideális súlyhoz

Sajnos az a helyzet, hogy a test mindenáron megpróbál súlyánál maradni, így az egészen apró változtatások nem hatásosak. Persze, ha egyszerre több fronton is megreformálja életét, például kevesebbet és mást eszik, mint eddig, és mozogni is elkezd, az teljesen más ügy, annak már meglesz az eredménye. De sajnos attól nem fog lefogyni, hogy két falattal kevesebbet eszik a desszertből, és nem tesz cukrot a kávéjába. A fogyáshoz két dolog kell: egészséges étrend és rendszeres sport.

2. számú mítosz: reális célokat tűzzön ki, hogy ne csalódjon, és ne menjen el a kedve az egésztől

Az orvosok gyakran tapasztalják, hogy a pácienseik túlságosan ambiciózus célokat tűznek ki a fogyáshoz, és a legtöbben arra biztatják őket, hogy igyekezzenek elérni ezeket. Ugyanis nincs rá bizonyíték, hogy a magasra célzás egyenlő a frusztrációval és a feladással, sőt inkább magasra löki a motivációt!

3. számú mítosz: a komolyabb, gyors súlyvesztés nem segít megtartani az elért testsúlyt, csak a lassú fogyás hatásos

Kutatások bizonyítják, hogy a kezdeti, gyors fogyás (amelyik könnyen lehet, hogy a nagy elszántságnak köszönhető) kapcsolatban áll a későbbi alacsonyabb testsúllyal, vagyis a leadott kilók általában hosszú távon sem jönnek vissza.

Elolvasom a cikket