Vádat emeltek két kínai férfival szemben, akik postai csomagokba rejtették a kábítószert

MH/ MTI
2024. július 8. hétfő. 14:41

A Fővárosi Főügyészség azt közölte hétfőn az MTI-vel, hogy egy 42 éves kínai férfi 2022 augusztusában bűntársai megbízásából Spanyolországból Magyarországra utazott azért, hogy egy nemzetközi kábítószer-kereskedő hálózat részeként tevékenykedjen.

Az volt a feladata, hogy a társai által külföldről feladott, kábítószert tartalmazó nemzetközi postai csomagokat Budapesten átvegye, majd azokat csomagszállító cégekkel a társai által megadott külföldi címekre továbbküldje.

Ehhez a férfi kibérelt egy erzsébetvárosi lakást, majd egy másik kínai állampolgár személyes adatait felhasználva vett egy SIM-kártyát, ezután megkezdte a csomagok átvételét és külföldre történő továbbítását.

Az elkövetői kör 2022 szeptemberében Spanyolországból küldött egy 23 éves kínai férfit is Magyarországra, a két elkövető a VII. kerületi lakásban a 2022. szeptember 23-i elfogásukig több alkalommal vett át társaik által külföldről feladott nemzetközi csomagokat, majd azokat külföldre továbbította.

A csomagokban különböző kábítószerek, így ketamin és MDMA is volt – írta az ügyészség.

A közlemény szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatósága még a kézbesítés előtt észlelte, hogy az egyik csomag – képkeretek közé rejtve – MDMA-t tartalmaz, ezért azt a határrendészek kicserélték, és ellenőrzött körülmények között, úgynevezett tárgycsapdaként, már egy másik csomagot küldtek tovább a VII. kerületi címre.

A rendőrök az átvétel után elfogták a két kínai elkövetőt. A nyomozó hatóság a lakásban MDMA-t és ketamint talált és foglalt le, amelyek hatóanyagtartalma több mint kétszázszoros mértékben meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát.

A Fővárosi Főügyészség a két férfit jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, és velük szemben fegyházbüntetést és kiutasítást indítványoz.

A vádlottak letartóztatásban vannak – áll a közleményben.

Elolvasom a cikket