Orbán Viktor: Nem szeretek nevetséges lenni + VIDEÓ

„Primitív megközelítés az Európai Unió politikusainak azon érvelése, hogy az ilyen utazások, mint az enyém Oroszországba, megosztják Európát, és azt mutatják az orosz elnöknek, hogy az EU nem egységes álláspontot képvisel” – jelentette ki Orbán Viktor az interjúban.

A kormányfő a békemissziója kapcsán megjegyezte: „Öt főszereplője van ennek a nagyon bonyolult helyzetnek, ebből kettővel már találkoztam: az ukránnal és az orosszal. A többi az Amerikai Egyesült Államok, Kína és az Európai Unió.”

A miniszterelnök hangsúlyozta azt is, hogy „ez nem csak egy kijevi és moszkvai utazás volt”. Majd felhívta arra a figyelmet, hogy „a probléma az, hogy sok európai politikus azonnal százszázalékos megoldást akar, ilyen viszont nem létezik”.

A kormányfő elmondta: a békéhez vezető út ott kezdődik, hogy azok, akik háborúban, esetleg háborúhoz közel állnak, békét akarnak.

Kínának van egy béketerve, míg Amerikának háborús politikája, Európa viszont az amerikai álláspontot másolja” – emelte ki.

A Die Welt újságírója arra is kíváncsi volt, Orbán Viktor beszélt-e Vlagyimir Putyinnal arról, hogy az orosz hadsereg megtámadhat-e egy NATO-tagállamot. Erre a kormányfő úgy felelt:

„Nem szeretek nevetséges lenni. Egyetlen komoly ember sem állíthatja, hogy Oroszországnak szándékában áll megtámadni a NATO-t.”

Objektum doboz

Elolvasom a cikket