Felfedték a szív számára legegészségesebb ételeket

„A szívnek és az ereknek növényi táplálékra van szükségük – rostokra és vitaminokra, amelyeket friss diófélék, zöldségek és gyümölcsök tartalmaznak. Különösen hasznos: banán, avokádó, mangó és ananász, amelyek magnéziumot, kalciumot és káliumot tartalmaznak. A lassú, egészséges szénhidrátok, amelyek B-vitaminokat tartalmaznak, nem kevésbé szükségesek, ezért a gabonafélék kiválasztásakor előnyben kell részesíteni a hajdinát.

Nagyon fontos szempont, hogy legalább három adag hüvelyes legyen a heti étrendben. Lehet lencse, borsó, bab. Ez a trió egyébként a mediterrán étrend egyik fontos eleme a tenger gyümölcsei mellett, az Omega-3 tartalom királynőjével, a zsíros tengeri halakkal.

A szív nagyon szereti az északi tengeri vadhalat, amely Omegát tartalmaz. Az Omega szerepe azonban elsősorban a problémák megelőzésében rejlik, de nem a terápiában. Ideális esetben az Omega-3-nak minden ember étrendjében jelen kell lennie. Egyébként a napi Omega-szükséglet kielégítéséhez elegendő mindössze 30 gramm diót megenni.

Szükségünk van a D-vitaminra is – talán a leguniverzálisabbra, amely az egész szervezetre, és nagymértékben a szív és az erek egészségére is hatással van. A középső szélességi körökben a megelőzés érdekében októbertől márciusig kell bevenni” – tanácsolja a „Doktor”.

Elolvasom a cikket