Egy szokatlan és nagyon egészséges reggelit neveztek meg a szakemberek

Madonna énekesnő szokatlan reggelije: mire jó a savanyú káposzta?

– helyreállítja a bél mikroflóráját;

– erősíti az idegrendszert;

– javítja a májműködést;

– elősegíti a fehérje felszívódását;

– növeli az immunitást és a megfázásokkal szembeni ellenállást;

– növeli a látásélességet;

– javítja a hangulatot, a fizikai és szellemi aktivitást;

– küzd az álmatlanság és a krónikus fáradtság ellen;

– erősíti a csontokat és megelőzi a csontritkulást;

normalizálja a koleszterinszintet;

– lassítja a zsírlerakódások képződését;

– lassítja az öregedési folyamatokat;

– véd a rák kialakulásától;

– alacsony kalóriatartalmú köret lévén elősegíti a fogyást.

A savanyú káposzta káliumot, mangánt, vasat, nátriumot, magnéziumot és hatalmas mennyiségű rostot tartalmaz, amely táplálék a jótékony laktobacillusok elszaporodásához.

A laktobacillusok a zöldségben lévő cukrokat tejsavvá alakítják, ami a savanyú káposztát a cukorbetegek egészséges táplálékává teszi, segítve a glükózszint szabályozását.

A savanyú káposzta zsírban oldódó vitaminokat is tartalmaz. Ezért ideálisan kombinálható természetes hidegen sajtolt növényi olajjal. „Tökéletesen alkalmas hagyományos köret helyett egy tányér lédús steakhez vagy csirkehúshoz” – jegyzi meg a „Doktor”.

Elolvasom a cikket