Southgate: Karaktert mutattunk és kitartóak voltunk

MH/ MTI
2024. július 7. vasárnap. 4:44

Az 53 éves szakember a mérkőzés után azt mondta, sokat beszélt arról a játékosoknak, hogy a hasonlóan nehéz helyzetekben hogyan kell reagálniuk.

„Ahhoz, hogy egy nagy tornán győzni tudjunk, nem elég jól futballozni. Úgy éreztem, ma jól játszottunk, de a siker nem csak ezen múlik. Más tulajdonságokra is szükség van, és ezeket mi megmutattuk ma” – nyilatkozta Southgate.

Az olaszok ellen 2021-ben tizenegyesekkel elbukott Eb-döntőben hibázó Bukayo Sakáról a szövetségi kapitány elmondta, az Arsenal szélsője nagyon bátor volt, hogy ezúttal is vállalta a lövést.

„Ő az egyik legjobb játékosunk és egy pillanatra sem gondoltunk arra, hogy nem áll majd oda tizenegyest rúgni. Ugyanakkor mindannyian tudjuk, hogy miken ment keresztül” – fogalmazott Southgate.

Az angolokat szövetségi kapitányként századik alkalommal irányító szakvezető úgy vélte, „hatalmas teljesítményt” nyújtottak és „nagyszerű eredményt” értek el.

„Versenyben vagyunk még. Ma jól játszottunk és taktikailag is felkészültek voltunk. Harmadszor játszhatunk elődöntőt nagy tornán, ez pedig sokat elárul erről a csapatról” – jelentette ki.

A meccs legjobbjának választott Saka azt mondta, az összes játékostársára büszke.

„Különleges volt, ahogy visszajöttünk a meccsbe. Mindenki tudja, mi történt legutóbb, amikor tizenegyespárbajt vívtunk az Eb-n. Büszke vagyok mindenkire, hogy túl tudtunk lépni ezen” – nyilatkozta.

Murat Yakin, a svájciak szövetségi kapitánya úgy vélte, nem érdemeltek kiesést, de a tizenegyespárbajokban szerencsére is szükség van, és ez most nem állt mellettük.

„Fáj a kiesés, mert sokat küzdöttünk és sok helyzetet kialakítottunk. Sajnálom a srácokat és az országot. Angliának nem volt túl sok lehetősége, nekünk viszont volt néhány. Nem érdemeltünk kiesést, de így is büszkék lehetünk arra, amit elértünk” – mondta.

Elolvasom a cikket