Szijjártó Péter gratulált a magyarul kiválóan beszélő új holland gazdasági miniszternek

MH/ MTI
2024. július 3. szerda. 11:44
Frissítve: 2024. július 3. 11:48

Mint írta, Dirk Beljaarts hosszú éveken keresztül dolgozott elkötelezetten a holland–magyar kapcsolatok fejlesztéséért, és segítette honfitársainkat ügyes-bajos dolgaik intézésében. Dirk Beljaarts mostantól gazdasági miniszterként dolgozik tovább. Köszönjük az elmúlt évek közös munkáját, és készen állunk a következő évek közös munkájára is! – zárta bejegyzését Szijjártó Péter.

A levélben olvasható, hogy ma a gazdasági növekedés lassulása, illetve a versenyképesség hanyatlása Európa legégetőbb problémái közé tartoznak. Az elmúlt évek válságai miatt jelentős hátrányt szenvedtünk ezeken a területeken más, Európán kívüli gazdasági erőközpontokkal szemben. Ennek okán a legfontosabb feladataink egyike az európai gazdasági versenyképesség helyreállítása, elutasítva inden ezt akadályozó, a racionális megfontolásokat teljes mértékben nélkülöző politikai ideológiát.

A fentieket szem előtt tartva, a július elsejével megkezdett európai uniós soros elnökségünk egyik kiemelt prioritása az EU-s versenyképességi paktumban való jelentős előrelépés, „amelyben számítunk Hollandia és az Ön támogatására” – fogalmazott Szijjártó Péter.

„Elnökségünk alatt ki fogunk állni a blokkosodás irányába tartó törekvések ellen. Véleményünk szerint erős nemzetgazdaságokon alapuló, szilárd és egységes európai belső piacra, valamint a szabadkereskedelmi kapcsolatok fenntartására és kiterjesztésére van szükség” – írta a tárcavezető.

Szijjártó Péter levelében elismerését és köszönetét fejezte ki Dirk Beljaartsnak a Magyarország érdekében végzett, csaknem tízéves tiszteletbeli konzuli munkájáért, valamint a magyar–holland kapcsolatok fejlesztéséért.

„Bízom benne, hogy az új holland kormány hivatalba lépésével a Hollandia és Magyarország közötti kapcsolatok tovább erősödnek” – olvasható Szijjártó Péter levelében.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket