Megtalálták a túlsúly okát

Ezt az elméletet egereken és embereken is tesztelték, és minden eredmény ugyanarra utal – olvasható a Kubnews.ru oldalán.

Az ételfüggőségben szenvedő rágcsálóknál a Proteobacteria típusú baktériumok számának növekedését és az Actinobacteria csoportba tartozó baktériumok számának csökkenését találták. A Bacillota típusú baktériumok számának csökkenését is megfigyelték az egészséges egerekhez képest.

Az ételfüggőségben szenvedő embereknél szintén csökkent az Actinobacteria és a Bacillota típusú baktériumok száma, a Proteobacteria típusú baktériumokat pedig túlbecsülték. Ez teljesen összhangban van az egereken végzett vizsgálatok eredményeivel.

A tudósok megfejtették, hogyan lehetne ezt a tudást az emberiség javára fordítani, és úgy döntöttek, hogy kísérletet végeznek a prebiotikumokkal, a laktulózzal és a ramnózzal, amelyeket szájon át adtak be betegeknek, köztük állatoknak is. Ezek a prebiotikumok képesek növelni a Bacillota típusú baktériumok számát a bélben, amely jelentősen javítja az ételfüggőség helyzetét.

Ez azt jelzi, hogy a Bacillota és Actinobacteria típusú baktériumok védőhatással bírnak, és pozitívan befolyásolják agyunkat. Ez a felfedezés lehet az alapja a túlsúlygyarapodással összefüggő viselkedésformák új kezelésének kifejlesztéséhez.

Elolvasom a cikket