Keir Starmer visszavezetné a briteket az Európai Unióba

Frank Füredi, az MCC brüsszeli irodájának ügyvezető igazgatója a Daily Mailen megjelent írásában az Egyesült Királyságban zajló választást követő, várható fordulatot elemzi. A szerző szerint Keir Starmer, a Munkáspárt vezére megkezdené az ország visszavezetését az Európai Unióba.

„A szigetországban Keir Starmer azt a romboló szocializmust készül ráerőltetni Nagy-Britanniára, amelyet Európa jelenleg elutasít” – fogalmaz Frank Füredi a cikkben.

Véleménye szerint a Starmer képviselte politika – különösen a nemzeti identitás és a tömeges bevándorlás terén – pontosan azt a fajta kiábrándultságot és ellenségességet váltotta ki, amely a jobboldal jelentős felemelkedésének középpontjában állt. A szakember úgy véli, hogy miközben az EU tagállamai kezdik megerősíteni autonómiájukat, Sir Keir az ellenkező irányba viszi Nagy-Britanniát, egyre nagyobb beleszólást biztosítva bíróságainknak és a látszólagos NGO-knak a kormányzásba, és az egységes piactól kiindulva megkezdi a Brexit visszafordítását. Starmer miniszterelnökségének egyik témája az lesz, hogy az EU „visszavegye az irányítást”. A Brüsszel imádatára hajló és az olyan témákban, mint a multikulturalizmus és a bevándorlás, erényét jelezni kívánó Munkáspárt régóta azt állítja, hogy a toryk és az euroszkeptikusok „elszigeteltek” a nemzetközi színtéren – vélekedett Frank Füredi.

Elolvasom a cikket