Ettől függ Katalin hercegné visszatérése

Nagy meglepetést okozott Katalin hercegné, amikor bejelentette, részt vesz III. Károly király hivatalos születésnapján. Sokan nem számítottak rá, hiszen a hercegnét még mindig daganatos megbetegedés miatt kezelik. A közleményében elárulta, idén nyáron több rendezvényen is számítani lehet rá, ám ez nagyban függ az állapotától. Wimbledonban szintén számítanak rá, a visszatérése azonban még nem biztos – tájékoztatott az Elle.hu.

Katalin hercegné követi az orvosai utasításait, ennek ellenére remélik az emberek, hogy megjelenik Wimbledonban. Már tavaly is a walesi hercegné adta át a győzteseknek járó trófeákat, így bizakodnak benne, hogy idén szintén megjelenik, és elvállalja a feladatot. Ez azonban részben Vilmos hercegtől is függ. Az elmúlt években többször is együtt jelentek meg, a jelenlegi helyzetben pedig szinte biztos, hogy támogatná a hercegnét – olvasható az Elle.hu oldalán.

Vilmos herceg időbeosztása azonban elég sűrű, emellett jelenleg egy másik fontos sportrendezvény is zajlik, hiszen az angol válogatott továbbjutott a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságon. A walesi herceg pedig a csapat támogatója, így nagy valószínűséggel számítanak a mérkőzéseken a jelenlétére.

Katalin hercegné wimbledoni megjelenése tehát több dologtól is függ. Nem csupán az orvosainak kell engedélyezniük, de még Vilmos herceg időbeosztásával is össze kell hangolni a dolgokat. A walesi hercegné távollétében egyébként Gloucester hercegnéje adhatja át a trófeákat. Korábban a hercegné volt Lawn Tennis Association elnöke, ám trófeákat még sosem adott át, így nagy megtiszteltetés lenne számára.

Elolvasom a cikket