Cheddart lopott a rendőr

A férfit eredetileg egy balesethez rendelték ki, mikor felfedezte, hogy a kamion sajtot szállított. „Egy rendőrségi kisbusszal a sérült teherautó közelébe hajtott, kinyitotta a rendőrségi busz oldalsó tolóajtaját, és megkérte az ott dolgozó mentőcég alkalmazottját, hogy adjon át neki több sértetlen sajtot a hűtőkonténerből” – olvasható a bíróság közleményében – tájékoztatott a Mandiner.hu.

Összesen kilenc csomag sajtot vitt el, amelyek egyenként húsz kilogrammot nyomtak. Az ellopott cheddar sajt értéke 554 euró volt (nagyjából 200 ezer forint.)

„A vádlott a csomagok egy részét visszavitte az irodába” – áll a közleményben.

A Rajna-vidék-Pfalz tartomány közigazgatási bírósága kedden elutasította a férfi fellebbezését, így az elbocsátó határozat hatályban maradt.

A panaszban a rendőr kifejtette, hogy a sajt a hűtési lánc megszakadása miatt gyakorlatilag semmit sem ért, és hogy meg akarta menteni a kidobástól. A férfi azt is elmondta, hogy ő maga nem eszik cheddar sajtot.

A bíróság azonban nem értett egyet vele, mondván, a férfi szolgálatban, egyenruhában és szolgálati fegyverével követte el a lopást.

„Ezzel a magatartásával a vádlott súlyosan megrongálta az ország rendőrségének jó hírnevét” – mondta a bíróság.

Elolvasom a cikket