Mbappén megkönyörült a bíró

A franciák mindössze egy megpattanó öngóllal tudták felülmúlni a hétfői nyolcaddöntőben a belga csapatot, ezzel pedig ott vannak az Európa-bajnokság legjobb nyolc csapata között, ahol Portugália lesz majd az ellenfelük. Csak a svéd játékvezető jóindulatának köszönhetik, hogy legnagyobb sztárjuk, Mbappé ott lehet azon az összecsapáson.

A franciáknak végül egy szerencsésen megpattanó labda hozta meg az 1–0-s győzelmet és ezzel együtt a továbbjutást. A peches hátvédről, Jan Vertonghenről pattant a belga kapuba a labda, ami után a franciák kapitánya, Kylian Mbappé nem mutatott túl sok együttérzést a rutinos játékos irányába.

Mbappé meglepő módon nem a gólnak örült, fontosabbnak érezte, hogy beszóljon a belgának, aki korábban a francia sztár műesését tette szóvá. Mbappé provokációját észrevette a svéd játékvezető, Glenn Nyberg is, aki nyugalomra intette Mbappét, mert még egy sárga lap a francia eltiltását jelentette volna.

Jan Vertonghen és Kylian Mbappe a játékvezetővel a Franciaország-Belgium mérkőzésen 2024. július 1-én

Jan Vertonghen és Kylian Mbappe a játékvezetővel a Franciaország–Belgium mérkőzésen 2024. július 1-én

Fotó: Belga Mag via AFP/Dirk Waem

Nem ez volt az első sportszerűtlen gólöröm az Eb nyolcaddöntőiben, vasárnap az Anglia–Szlovákia meccsen Jude Bellingham obszcén mozdulatokat tett az egyenlítő gólja után a szlovák kispad felé. Emiatt az UEFA már vizsgálatot is indított ellene.

Elolvasom a cikket